Exchange-konkurrent spår kraftig vekst

Investorer sprøyter millioner inn i friprog-selskap som leverer gruppevare i nettskyen.

Exchange-konkurrent spår kraftig vekst

Investorer sprøyter millioner inn i friprog-selskap som leverer gruppevare i nettskyen.

Friprog-selskapet Open Xchange har ambisiøse planer om å levere gruppevare og samarbeidsfunksjonalitet, som likner Microsoft Exchange for bedrifter.

Denne uken har selskapet sikret seg 9 millioner dollar i frisk Venture-kapital. Dermed trosser investorene den globale finansuroen og viser at de tror verden trenger et friprog-alternativ til Exchange og Sharepoint.

Manglende støtte for Exchange-lignende funksjonalitet er blant grunnene som oppgis av virksomheter for ikke å velge alternative løsninger.

Ved å tilby deling av e-post og dokumenter, samt en sentralisert kalender- og adressebokløsning, håper Open Xchange at de kan gi slike virksomheter noe å tenke på neste gang det er på tide å fornye sine Microsoft-lisenser.

Open Xchange har i år firedoblet antallet betalte e-postkontoer levert som en nettjeneste (Software as a service). Nå tror de den friske kapitalen vil føre til fortsatt kraftig vekst.

- Veksten vi nå opplever er historisk for selskapet, og disse midlene vil hjelpe oss til å utvide med ytterligere 10 millioner e-postkonti neste år, heter det i en uttalelse fra selskapets sjef Rafael Laguna.

Ifølge Laguna er alle virksomheter på vei inn i et paradigmeskifte, der stadig flere vil vurdere fjernadministrerte e-post- og samarbeidsløsninger.

Selskapet opplyser i en pressemelding at pengene skal benyttes for å videreutvikle programvaren, samt sørge for forretningsvekst i USA, Europa og i de såkalte vekstmarkedene.

Til toppen