BEDRIFTSTEKNOLOGI

Exchange skal få bedre nettleserstøtte

Microsoft viser fram nyheter i neste Outlook Web Access.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. feb. 2009 - 10:26

Neste versjon av Microsofts Exchange Server vil ha et webgrensesnitt mot brukerne som skal fungere like godt i nettleserne Internet Explorer, Firefox og Safari.

Dagens versjon av webgrensesnittet, Outlook Web Access (OWA), kan også brukes i enkelte andre nettlesere enn Internet Explorer. Men da med kraftig redusert funksjonalitet.

I et nytt blogginnlegg skriver KC Lemson, sjef for Exchange-brukeropplevelsene i Microsofts Exchange-gruppe, at en annen nyhet i Exchange 14 er sortering av e-post i «samtaler». Som Lemson påpeker, er det mange som får veldig mye e-post, men mye av den hører til samme tråd. Han mener at det vil være enklere å forholde seg til for eksempel 20 samtaler i stedet for 100 enkeltstående meldinger.

Ifølge Lemson skal OWA også ha integrert støtte for lynmeldinger og tilstedeværelse. Målet er til slutt å integrere både e-post, lynmeldinger og talepost i samme grensesnitt.

Microsoft kunngjorde i går også at selskapet har døpt om e-posttjenesten selskapet tilbyr til 3,5 millioner brukere ved universiteter og andre utdanningsinstitusjoner, Live@edu, til Outlook Live. Også denne vil inkludere de nevnte nyhetene.

I blogginnlegget finnes det en video hvor nyhetene blir demonstrert.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.