BEDRIFTSTEKNOLOGI

Exchange skal få bedre nettleserstøtte

Microsoft viser fram nyheter i neste Outlook Web Access.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. feb. 2009 - 10:26

Neste versjon av Microsofts Exchange Server vil ha et webgrensesnitt mot brukerne som skal fungere like godt i nettleserne Internet Explorer, Firefox og Safari.

Dagens versjon av webgrensesnittet, Outlook Web Access (OWA), kan også brukes i enkelte andre nettlesere enn Internet Explorer. Men da med kraftig redusert funksjonalitet.

I et nytt blogginnlegg skriver KC Lemson, sjef for Exchange-brukeropplevelsene i Microsofts Exchange-gruppe, at en annen nyhet i Exchange 14 er sortering av e-post i «samtaler». Som Lemson påpeker, er det mange som får veldig mye e-post, men mye av den hører til samme tråd. Han mener at det vil være enklere å forholde seg til for eksempel 20 samtaler i stedet for 100 enkeltstående meldinger.

Ifølge Lemson skal OWA også ha integrert støtte for lynmeldinger og tilstedeværelse. Målet er til slutt å integrere både e-post, lynmeldinger og talepost i samme grensesnitt.

Microsoft kunngjorde i går også at selskapet har døpt om e-posttjenesten selskapet tilbyr til 3,5 millioner brukere ved universiteter og andre utdanningsinstitusjoner, Live@edu, til Outlook Live. Også denne vil inkludere de nevnte nyhetene.

I blogginnlegget finnes det en video hvor nyhetene blir demonstrert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.