ANALYSER

Exchange utfordres av Linux og webmail

De viktigste truslene mot Microsoft Exchanges dominans er nye produkter rettet mot mindre virksomheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. des. 2006 - 12:51

Omtrent halvparten av e-postbrukerne i bedrifter kobler sin e-postklient opp mot Microsofts Exchange-server. Men denne dominansen trues nå av relativt nye aktører - ikke av gamle konkurrenter som Lotus, forteller analytikeren Mark Levitt i IDC til ComputerSweden.

Levitt trekker i stedet fram to andre alternativer, som på sikt kan utfordre Exchange. Det ene er Postpath, et Linux-basert system som skal være helt kompatibelt med Exchange, men også billigere, ha en bedre database og langt bedre ytelse. Det kan benyttes fritt med inntil 12 brukere.

Den andre utfordreren er Webex, et webbasert konferansesystem som nå utvikler e-posttjenester og som nylig har inngått samarbeid med AOL. Dessuten mener han at man ikke la være å regne med Googles Gmail.

- Om jeg tror noen stor, amerikansk Exchange-kunde vil bytte til noen av disse alternative på kort sikt? Nei, sier Levitt.

- Det interessante er at disse kundene har begynt å lure på om det finnes noe bedre alternativ. Dette har tvunget Microsoft til å skjerpe seg, sier han.

Microsofts utfordringer er Exchange ikke tilbys i noen billigere og enklere versjon beregnet for mindre virksomheter. Dette er ifølge Gartner ett av produktets akilleshæler.

Microsoft annonserte denne uken av Exchange Server 2007 er produksjonsklart, men heller ikke denne gangen har selskapet kommet med noen "light-versjon" for de minste bedriftene. Og disse er det mange av.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.