BEDRIFTSTEKNOLOGI

Excite for Intuit

Intuit Corporation annonserte onsdag at de kjøper 20 prosent av aksjene i nettselskapet Excite, og at de sammen skal lage en egen kanal for personlig økonomi på Internett. Samtidig kutter Intuit 10 prosent av staben.

Herman Berg
12. juni 1997 - 14:23

Programvareselskapet Intuit kjøper aksjer i Excite for 40 millioner amerikanske dollar, 285 millioner norske kroner. Samtidig har selskapene inngått en syv års avtale om lage en ny onlinetjeneste for personlig økonomi, skriver markedsføringsbladet Advertising Age i sin nettutgave.

Excite er mest kjent for sin søketjeneste på web og har også en annen stor aktør, America Online, inne på eiersiden (20 prosent). Intuit og Excite vil promotere en samlet merkevare rettet mot forbrukere som trenger hjelp til å organisere sin personlige økonomi og "ta bedre finansielle avgjørelser", som Intuit sier i sin pressemelding.

Selskapene satser først og fremst på annonseinntekter som Excites 40 annonseselgere skal sørge for, men vil også ta provisjon for å tilrettelegge salg av økonomiske produkter og tjenester på nettstedet.

Nesten samtidig kommer meldingen om at Intuit kvitter seg med 270 mennesker i staben, først og fremst på kundeservicesiden. Grunnen er nettopp at de skal satse online. Behovet blir dermed mindre for tradisjonell, teknisk kundeservice som vanligvis skjer per telefon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.