Excite@Home legger ned i februar

Selskapet ville endre verdens syn på Internett ved å tilby bredbånd til kundene, men dot.com døden satte beinkrok på selskapet som for et par år siden var verdsatt til nesten 200 milliarder kroner.

Selskapet ville endre verdens syn på Internett ved å tilby bredbånd til kundene, men dot.com døden satte beinkrok på selskapet som for et par år siden var verdsatt til nesten 200 milliarder kroner.

I dag er det bare smulene tilbake av børsverdi i Excite@Home. Etter at det i helgen ble klart at AT&T ikke lenger ville distribuere selskapets Internett-innhold over sitt kabel-TV nett med den følge av at 850.000 kunder mistet forbindelsen, har Exite@Home i prinsippet bestemt seg for å bare drive selskapet ut februar. Meldingen på selskapets eget nettsted levner selskapet lite håp. Fra 1. mars må de 3,2 millioner gjenværende kundene finne seg andre leverandører av bredbånds Internett.

Dermed er nok et spennende kapittel fra den vidunderlige dot.com-verdenen i ferd med å lukkes.

På det meste i april 1999 var selskapet verdsatt til 20 milliarder dollar, eller 180 milliarder kroner. De vel 1.400 ansatte forbreder seg nå på nedleggingen. Ifølge Wall Street Journal skal de fleste sies opp, og bare et lite antall skal fortsette så lenge selskapet eksisterer for å spare på de gjenværende 250 millioner dollar som selskapet har i kassa. Og paradoksalt nok blir arbeidsoppgavene blant annet å hjelpe kundene over til andre alternative aksessløsninger.

Den direkte årsaken til nedleggingen er at AT&T tidligere i uka trakk sitt bud på selskapet på 307 millioner dollar. Selskapet setter nå heller opp sin egen bredbåndstjeneste for de 850.000 Excite@Home-kundene som fikk sine bredbåndssignaler fra AT&Ts kabel-TV nett inntil sist fredag.

Excite bad om konkursbeskyttelse for to måneder siden og har siden da forsøkt å finne en permanent løsning for selskapet. Nå der det ut til å gå den veien høna sparker, og Internetteventyret Excite@Home går inn som et nummer i rekken av dot.com-konkurser.

Til toppen