RESULTATERFINANS

Excite og Fast skal ikke samarbeide

Det er ikke Fast som står bak den nye og forbedrede søkemotoren Excite skal lansere om noen uker. Teknisk sjef i Fast, John. M. Lervik, avkrefter dermed ryktene i markedet.

Einar Ryvarden
4. aug. 1999 - 15:35

Siden i går kveld og i hele dag har det gått rykter i det norske finansmarkedet og Internett-miljøet at det er Fast som står bak når den amerikanske portalen og søketjenesten Excite skal lansere en sterkt forbedret søkemotor i løpet av august (se peker til tidligere sak nedenfor). Disse ryktene er ikke unaturlige da det er nettopp kunder som Excite norske Fast jakter på.

Men John. M. Lervik, teknisk sjef i Fast, avkrefter ryktene:

- Excite har sin egen søkemotor og har arbeidet med oppgraderingen i 18 måneder, noe som er svært lenge. Vi har hørt rykter om at den skal dekke 250 millioner Internett-sider, men vet ikke noe mer, sier Lervik til digi.no.

Fast fortalte i går at de allerede dekker 200 millioner sider, og arbeider for dekke alle de rundt 600 millioner sidene som ligger på Internett i dag. Dagens søkemotorer dekker bare en brøkdel av Internett, viser en fersk undersøkelse.

Fast og Excite blir derfor konkurrenter i kappløpet om å lage en bedre søkemotor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.