JUSS OG SAMFUNN

Excite selger alle portaler i Europa

Det amerikanske Internett-selskapet Excite@Home må selge sitt nettverk av ti europeiske portaler. Den europeiske strategien til selskapet har slått fullstendig feil.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. mai 2001 - 05:15
Excite@HomeChelloUnited Pan-European Communications

Ifølge Chello var Excite mer opptatt av å utvikle et portal- og innholdsnettverk enn det Chello var. Da samtalene strandet startet Excite å bygge opp sitt eget system, og det aggressivt.

I Storbritannia gikk de i kompaniskap med British Telecommunications. Men nå går det mot salg, melder den britiske avisen Observer.

Bransjeanalytikere oppfatter det italienske selskapet Tiscali som det varmeste tipset på oppkjøper av de ti portalene. De kjøpte Excites italienske portal i april.

Prisen på alt sammen skal være på om lag 220 millioner britiske pund i kontanter og aksjer. Dette er omkring 2,8 milliarder norske kroner.

I Storbritannia eier Excite sin portal sammen med BT, og det britiske teleselskapet sitter på 43 prosent av aksjene. Dette er en post som de veldig gjerne vil bli kvitt, noe som de nå får en kjærkommen mulighet til å gjennomføre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.