JUSS OG SAMFUNN

Exit domene-komité

Den internasjonale ad-hoc komitéen for domenenavn er nå offisielt nedlagt. Fremover er det en interimkomité som skal styre de internasjonale domenene.

Morten Øverbye
21. mai 1997 - 19:32

Den internasjonale ad-hoc komitéen (IAHC) ble dannet i fjor høst for å legge frem en plan for å utvide antall internasjonale toppnivådomener på Internett.

I en endelig rapport som ble presentert i februar, foreslo komitéen sju nye toppnivådomener. Samtidig ble det lagt frem en plan for å administrere de nye domenene. Etter planen skulle en rekke selskaper gis mulighet til registrering av de nye domenene, noe som ville bety slutten for Network Solutions monopol på domeneregistrering.

Siden første mai i år har nærmere 100 organisasjoner sluttet seg til forslaget.

Etterhvert som planen nå implementeres, vil det etableres egne organer for innføring og overvåking av de nye toppnivådomenene. Mens IAHC nå offisielt er nedlagt, er det opprettet en interimkomité med navnet Policy Oversight Committee (POC) og en administrasjon for de nye registrene kalt Council of Registrars (CORE).

CORE skal administrere den sentrale databasen, mens POC skal utforme og overvåke navnepolitikken for de nye navnene.

Den internasjonale ad-hoc komitéen har allerede endret sitt opprinnelige forslag. Mens det egentlig skulle trekkes ut 28 lisenser for registreringsenheter, vil ethvert selskap som oppfyller visse økonomiske og tekniske kriterier nå kunne bli en registreringsenhet for navnene. Informasjon om hvilke kriterier dette er, finner du på nettstedet for avtalen (se peker).

POC vil ikke bli offisielt dannet før registrene er valgt og CORE er etablert. Et interimstyre for POC (iPOC), som består av de fleste medlemmene fra den gamle ad-hoc komitéen, vil derfor fungere i en overgangsperiode.

(kilde: Newsbytes)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.