Exit Europa

Samsung gir opp pc-markedet i hele regionen.

Exit Europa
En snadder-pc det nå blir vanskelig å skaffe seg i hele Europa. Bilde: Dinside/Bjørn Erik Loftås

Det var glissent med pc-nyheter fra Samsung under teknologimessen IFA i Berlin i begynnelsen av måneden, og nå vet vi hvorfor.

Som digi.no skrev noen uker tilbake har Samsung valgt å trekke seg ut av pc-markedet i Norden. De slutter å selge både bærbare pc-er og Chromebook.

Beslutningen gjelder både bedriftsmarkedet og forbrukersegmentet. Dette kom som en overraskelse blant annet hos Elkjøp Norden, som ikke var informert. Butikkjeden fortalte at Samsung har levert eksklusive produkter som har vært meget populære.

Men selskapet gir ikke bare opp Norden i denne produktkategorien.

Den sørkoreanske teknologigiganten trekker nå pc-ene sine fra hele det europeiske markedet, melder PC Advisor denne uken.

Uttalelsene fra Samsung er nøyaktig de samme nå, som da digi.no skrev om Norden-exiten:

– Vi er et selskap som alltid forsøker å tilpasse oss raskt etter brukernes behov og krav i markedet. Med dette som grunn har vi besluttet å avslutte salget av bærbare pc-er, inklusiv Chromebook. Dette gjelder spesifikt for denne regionen, og reflekterer ikke nødvendigvis forholdene i andre markeder.

Med maskiner som Ativ Book 9 har selskapet solgt det mange oppfatter som det reneste snadder, bærbare pc-er som er overøst med terningkast 6 av anmelderkorpset. At produktene, ifølge blant annet Elkjøp, også har vært «meget populære» gjør nedleggelsen desto mer oppsiktsvekkende.

For det er kjent at pc-segmentet er preget av svært hard konkurranse og syltynne marginer for produsentene. Samsung er heller ikke den første som gir opp pc-markedet i Europa.

I februar kom meldingen at også Sony slutter å produsere pc-er. PC-markedet hadde da falt i syv kvartaler på rad.

Senest i går skrev digi.no at også Toshiba merker presset, og skal gi opp deler av pc-markedet. Her er imidlertid foreløpig sparsomt med detaljer. Det meldes at Toshiba ønsker å trekke seg fra pc-forbrukersegementet og si opp 900 ansatte i prosessen. Hvilke modeller som forsvinner og hvilke markeder de velger å gi opp er ennå ikke klart.

    Les også: