Expert Eilag kjøper netthandel

Elektrokjeden Expert Eilag, som selger elektroniske artikler i flere butikker rundt om i landet, har kjøpt opp 50 prosent av det norske e-handelselskapet Bestbuy. Nå skal også Expert komme på nett.

BestBuy skal bli Expert Eilag, den børsnoterte elektrokjedens filial mot netthandlere. Expert kjøpte opp 50,7 prosent av aksjene i det lille telemark-selskapet som har levert blant annet hvitevarer, brunevarer samt andre elektroniske artikler til netthandlere.

Arild Kristiansen, konserndirektør i Expert Eilag, forteller til digi.no at dette kjøpet viser at kjeden tar Internett alvorlig. - Dette er et lite marked. Nettsalg står for bare 0,5 prosent av salget i bransjen, men vi vet at dette tallet kommer til å øke, sier Kristiansen til digi.no.

Hva Expert har betalt for aksjemajoriteten i BestBuy vil ikke konserndirektøren ut med. - Det var en fornuftig investering. Vi skal nå bygge videre på selskapet for å posisjonere oss i forhold til e-handel, sier Kristiansen til digi.no.

BestBuy opererer de to nettsidene bestbuy.no og best-buy.com. Bestbuy vil fortsette som et datterselskap av Expert Eilag.

Til toppen