BEDRIFTSTEKNOLOGI

Expert-kjeden valgte norsk mobilteknologi

Neptune Software leverer mobil løsning for offline varetelling i butikkene.

Når kundene har kjøpt skal varene telles. Teknologi fra norske Neptune Software gjør opptellingen raskere og mer effektiv.
Når kundene har kjøpt skal varene telles. Teknologi fra norske Neptune Software gjør opptellingen raskere og mer effektiv. Bilde: Per Ervland
1. feb. 2012 - 15:07

Den nordiske kjeden for forbrukerelektronikk Expert har valgt norske Neptune Software som leverandør for en mobil løsning for offline varetelling i butikkene. Tilleggskravene til løsningen var integrasjon mot kjedens SAP-system og støtte for eksisterende forretningsprosesser.

Neptune er kjent for en Application Designer, et HTML5-verktøy for mobilapplikasjoner mot SAP. Verktøyet installeres som en SAP AddOn, og går rett inn i Netweaver.

Løsningen som Neptune har levert til Expert er integrert med oppsett og prosesser i konsernets SAP-løsning. Mange butikker har begrenset WLAN-tilkopling: Derfor er det nødvendig å kunne arbeide offline med varetelling. Det brukes håndterminaler fra Motorola, der man kan laste ned det lokale produktsortimentet. Varetellingen utføres med håndterminalene frakoplet: Resultatet overføres til SAP-systemet når terminalene koples opp til nettet igjen. Også EDB ErgoGroup har bidratt til løsningen. Varetellingen kan også gjøres online der det er mulig og hensiktsmessig.

Neptune forteller at mye arbeid har gått med til å gjøre løsningen så brukervennlig som mulig. Det kreves minimalt med navigering for å skanne et produkt, skrive inn antallet og lagre tellingen.

Serverdelen til Neptune ligger på ABAP-stabelen til SAP: Det betyr at den kraftige forbedringen av brukeropplevelse og klientapplikasjon kan gjenbruke eksisterende kode og programmer. Funksjonelt sett er selve prosessen uendret.

– En stor fordel med Neptun Application Designer er gjenbruk av de eksisterende backend-funksjonene som enkelt plugges inn i eksisterende tilpasninger i vår SAP løsning, sier Frode Næss Larsen, SAP Application Manager hos Expert AS.

Erfaringen til Expert er at varetelling krever mindre tid til opplæring for nye medarbeidere enn tidligere. Løsningen er i bruk på 50 håndterminaler i 38 butikker i Sverige. Prosjektet ble levert på tid og budsjett. Expert forventer en rask avkastning på investeringen, blant annet fordi varetellingen tar mindre tid enn før.

Expert har flere SAP-relaterte Neptune-prosjekter på trappene, innen ordrebestilling og fakturagodkjenning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.