Explora vil bli størst på dokumentstyring

Explora, tidligere kjent som Newsoft, satser nå tungt på dokumentbehandlingsprogramvare. Selskapet er blitt distributør for Motiva, et dokument- og informasjonsstyringssystem som tidligere ikke har vært tilgjengelig i Norge.

Explora har ifølge Halvor Jensen, daglig leder i selskapet, som mål å bli blant de tre største i Norge som tilbyr programvare for dokument- og informasjonsstyring. Etter fire år håper selskapet på å være markedsleder. Jensen viser samtidig til en rapport fra Gartner Group, som hevder at viljen til å investere i slike systemer er stor. Det ventes derfor en vekst på mellom 40 og 50 prosent i året. Det norske markedet i 1998 er beregnet til å være på 400 millioner.

Motiva vil ikke selges direkte til sluttkunder, men gjennom partnere som nå autoriseres. Jensen forteller at Explora har vektlagt partnere med gode og lange relasjoner med kunder beliggende i sentrale deler av Norge.Motiva er et system som skal hjelpe brukerne å samle informasjon og dokumenter på en effektiv måte. Dette skjer gjennom å opprette "broer" mellom isolert informasjon, slik at brukeren kan kombinere denne kunnskapen til en strukturert helhet. Motiva består av et klient/tjener-system, hvor serveren kjører på Windows NT og klienten på Windows 95/98 eller NT. Klienten skal også kunne implementeres i et nettlesermiljø, noe som skal gi tilgang til informasjonen på tvers av de fleste typer maskinvareplattformer.

Brukergrensesnittet er laget med utgangspunkt i Windows Utforsker og er fungerer på samme hierarkiske måte som filsystemet under Windows. Men det er kun lenker til filene man ser i dette grensesnittet. Dermed kan man godt referere til det samme dokumentet på flere steder i hierarkiet, uten at dette tar mer diskplass.Motiva, som leveres av Motiva Software Corporation, vil bli offisielt lansert under årets Kontor og Data-messe denne uken. Explora het tidligere Newsoft, men har skiftet navn for å markere en ny strategi. Newsoft var mest kjent som distributør av produkter fra Autodesk, inkludert AutoCAD. Selskapet distribuerer fortsatt Autodesk-produkter, men har altså utvidet porteføljen med blant annet QMS skrivere, i tillegg til Motiva.

Til toppen