Explorer 3.01 for Mac sluppet

Microsoft har sluppet sin 3.01 versjon av Internet Explorer for Mac. Nettleseren har innebygd mange funksjoner som ikke blir tilgjengelig for PC-brukere før i versjon 4.0.

Microsoft har sluppet sin 3.01 versjon av Internet Explorer for Mac. Nettleseren har innebygd mange funksjoner som ikke blir tilgjengelig for PC-brukere før i versjon 4.0.

Den siste versjonen av Microsofts nettleser, Internett Explorer, er nå tilgjengelig for Mac-brukere. Versjon 3.01 er Microsofts betegnelse på versjonen, men dette sier lite om funksjonaliteten. Sammenlignet med tilsvarende versjon for Windows, har den en mengde ny funksjonalitet som for PC-brukere ikke blir tilgjengelig før i versjon 4 (finnes kun i prebeta versjon for Win 95).

I første rekke gjelder dette overvåkningsfunksjonen som gir brukeren informasjon om oppdateringer på sine favorittsider. Varsling om oppdateringene kan skje gjennom mailfunksjonen der brukeren blir varslet med lyd og/eller en dialogboksvarsel.

Explorer 3.01 for Mac har også lagt ved avanserte filtreringsmuligheter for innkommende mail, i tillegg til lenge etterlengtet støtte for Java Script. Sikkerheten i den nye nettleseren er også ivaretatt, og en "cookie" administrator gir kontroll over hvilket "cookies" brukeren ønsker å akseptere.

Auto Search og Auto Complete er to andre funksjoner som skal gjøre det lettere for Mac entusiastene å finne fram på nettet. Auto Search funksjoner gjør at søkeord kan tastes rett inn i URL-feltet, etterfulgt av et spørsmålstegn. Dersom brukeren har definert en favorittsøkemaskin, sendes brukeren automatisk til resultatlisten på den aktuelle siden. Auto Complete, er en tilsvarende snarvei. Ved å skrive de første bokstavene i tittelen på et nettsted, leter Auto Complete i dine bokmerker og "history"- fil, og kommer umiddelbart opp med et forslag.

Det aller beste ved den nye Explorer versjonen er kanskje at den ikke krever mer enn 4MB ram. Dette betyr at også brukere av eldre Mac-maskiner kan dra glede av det nye produktet fra Microsoft.

Produktet er i første omgang gratis, og kan lastes ned fra Microsofts hjemmeside.

Til toppen