BEDRIFTSTEKNOLOGI

Explorer 4.0 lanseres idag

Tirsdag ettermiddag lanserer Microsoft sin endelige versjon av Explorer 4.0. Den norske versjonen kommer ikke før i slutten av neste måned.

Eirik Flaa
30. sep. 1997 - 13:16

Dagens lansering av Explorer 4.0 er en stor greie for Microsoft.

Programvaregiganten legger mye prestisje i lanseringen som i praksis er en slags før-lansering av brukergrensesnittet i Windows 98.

Explorer 4.0 er noe helt annet enn en vanlig nettleser og integrerer nettleserens hypertekst-funksjonalitet i Windows 95 skrivebordet. I den nye nettleseren er det dessuten fokusert sterkt på såkalt push-teknologi, der brukeren løpende kan få servert de nyhetene han/hun ønsker ved å forhåndsdefinere sine preferanser.

At interessen rundt den nye nettleseren er stor, hersker det liten tvil om. Da digi.no forsøkte å komme inn på microsoft.com i formiddag kom det stadig melding om at serveren var overbelastet. Det til tross for at den nye nettleseren på dette tidspunkt ennå ikke var sluppet.

Microsoft gjør sitt for å skape interesse for den nye nettleseren og arrangerer i dag flere "release partys" verden over. Også Microsoft Norge har iscenesatt et slikt markeringsarrangement, til tross for at den norske versjonen av nettleseren ikke vil være på plass før i slutten av oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.