BEDRIFTSTEKNOLOGI

Explorer 4-problem har plaget digi.no-lesere

Måten Internet Explorer 4 håndterer fonter på, har gjort at noen brukere ikke har kunnet lese digi.no den siste tiden. Tirsdag ble feilen - som har med hvordan Explorer 4 takler Type 1 Postscript-fonter - funnet, og nå skulle digi.no være leselig for alle Explorer 4-brukere

Jens T. Kanden
28. jan. 1998 - 11:43

Slik så det ut for leserne som opplevde problemene:

To våkne lesere fant - på eget initiativ - løsningen, og digi.no vil gjerne få rette en stor takk til herrene Tormod Guldvog og Asgeir Enersen i nettdesignbyrået Himmel og Hav AS.

Feilen hadde med hvordan Explorer 4 takler fontbytting når nettleseren kom overfor en font i digi.nos HTML-kode som ikke er installert i brukerens system. I digi.no hadde vi spesifisert fonttype Times som er en Type 1 Postscript-font. Ifølge Guldvog skaper det problemer for Explorer 4 hvis kursiv (dvs. <i>-taggen) brukes, noe digi.no gjør i utstrakt grad. Resultatet for brukere som ikke har Times installert i sitt system er at Explorer kollapser slik at sidene blir uleselige.

Løsningen er å bruke en såkalt TrueType-font. digi.no har nå endret til TrueType-fonten Times New Roman.

digi.no beklager overfor de lesere som har hatt problemer, og ønsker dem hjertelig velkommen tilbake som digi.no-lesere.

Hvis det er noen lesere som fortsatt har problemer, ber vi om å få en tilbakemelding om dette.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.