Explorer: norsk fiks til helgen

- Fiks for Explorer for de nordiske språk kommer fredag eller mandag, forteller systemingeniør Mats Johnsson hos Micorosoft AB i Sverige til Digi:data.

- Fiks for Explorer for de nordiske språk kommer fredag eller mandag, forteller systemingeniør Mats Johnsson hos Micorosoft AB i Sverige til Digi:data.

Microsoft jobber febrilsk for å fikse feilen som gjør at fiendtlig kode på et nettsted kan fjernkjøre programmer på en besøkende maskin med Explorer 3.0/3.01 kjørt under Windows 95 eller Windows NT. Tirsdag amerikansk tid kom den engelske fiksen for Explorer 3.01, og onsdag, amerikansk tid, kommer fiksen for Explorer 3.0, i henhold til Microsoft.

Problemet er at man ikke kan bruke en engelsk fiks på norsk Explorer. Nå ser det likevel ut til at norske Explorer 3.x-brukere snart kan surfe trygt.

- Vi venter nordiske versjoner av fiksen fredag førstkommende, eller senest mandag, forteller Mats Johnsson, systemingeniør hos Microsoft AB i Sverige.

- Feilfiksene blir først å finne på Microsofts nettsted i USA, men neste uke blir den å finne på Microsoft Norge</> også, avslutter Johnsson, som understreker at Microsoft tar problemet alvorlig og jobber med saken.

Et isralelsk selskap, EliaShim, hevder å ha en fiks klar for både Explorer 3.0 og 3.01, men tester Digi:data har utført viser at selskapets feilfiks ikke er komplett. Derfor anbefaler vi å vente på Microsofts egen løsning.

Utålmodige surfere som ikke vil vente på norsk fiks, bør http://www.microsoft.com/msdownload/ieplatform/iewin95.htm>oppgradere til amerikansk Explorer 3.01og http://www.microsoft.com/ie/security/update.htm>laste ned den amerikanske feilfiksen.

I en pressemelding fra Microsoft AB i Sverige, redegjør selskapet for feilen i Internet Explorer 3.0/3.01 som gjør det utrygt å surfe på Internett til man har lastet ned en fiks.

Til toppen