Explorer okkuperer snart hele weben

Microsofts nettleser Internet Explorer blir nå brukt av 86 prosent av internettbrukerne.

Selv om Netscape Communications avblåste nettleserkrigen for lenge siden (les: ga opp), er det interessant å se hvordan Microsoft sin programvare har ekspandert voldsomt det siste halvannet året.
StatMarket, som er et underbruk av WebSide Story, overvåker blant annet nettleserutviklingen. De ferskeste tallene fra selskapet viser at Microsoft er i ferd med å knuse Netscape fullstendig når det gjelder bruk av nettlesere.


Nettleserkrigen
anno 2000:


* Microsoft Internet Explorer - 86.08 prosent
* Netscape Navigator - 13.90 prosent
* Andre - 0.02 prosent

Nesten 33,5 prosent av web-brukere benyttet seg av Netscape Navigator i februar 1999. Nå er andelen sunket til 13,9 prosent i juni.

For 18 måneder siden hadde Microsoft en markedsandel på 64,6 prosent (8. februar 1999). Nå er andelen steget til 86.08 prosent.

Ifølge StatMarket er dettte det høyeste nivået som Microsoft har hatt siden starten på målingene.

Integrasjonen av nettleseren i operativsystemene til Windows var det mest sentrale punktet i rettssaken som myndighetene førte mot Microsoft.

Det ble fremsatt påstander både om utilbørlig konkurransevridning og tvilsomme metoder i forhold til konkurrenten Netscape.

Tall fra StatMarket viser også hvor sterke Microsoft er på operativsystemområdet. De sitter med 93,63 prosent av markedet, Macintosh med 2,53 prosent, Unix med 0,36 prosent, mens kategorien "Andre" (inkludert Linux) faktisk er den største utfordreren (3,48 prosent).

StatMarkets statistikk benytter et overvåkningsverktøy fra HitBox.com og henter tall fra over 50 millioner besøkende daglig fra nettsteder verden over. Det sies ikke noe nærmere om hvordan utvalget er gjort, verken geografisk eller demografisk.
Til toppen