BEDRIFTSTEKNOLOGI

Exponential stevner Apple for 0 mill

Den nå konkursrammede prosessorprodusenten, Exponential Technologies, har stevnet Apple Computer for å ha brutt en kjøpsavtale med selskapet.

16. sep. 1997 - 15:01

For ett år siden ledet Exponential kampen med Motorola/IBM om å levere neste generasjons PowerPC-prosessor. En tid lå det an til at selskapet ville være først ute med en 500 MHz prosessor - den såkalte X704-chip-en.

Selskapet opplevde forsinkelser og problemer med at ytelsen ikke stod til forventningene i løpet av testfasen, og da Apple i mai sa at selskapet ikke ville benytte Exponentials prosessorer, var det begynnelsen til slutten for Exponential.

Stevningen ble levert retten i Santa Clara County i California, og i den ber Exponential om 500 millioner dollar i erstatning fra Apple Computer, melder News.com.

Apple Computer har hittil ikke kommentert saken.

For en tid siden ble det rapportert at Exponentials patent ble solgt for i underkant av 10 millioner dollar til en hemmelig kjøper. Det har vært spekulert i om Apple er den hemmelige kjøperen, og enkelte konspirasjons-teori-tilhengere mener at Apple bidro til konkursen for å få tak i patentet for en billig penge.

Nettstedet Mac OS Rumors har rapportert rykter om at Apple vil starte egen produksjon av PowerPC-prosessorer for å sikre seg fortsatt tilgang til PowerPC-prosessorer. Dette i lys av det vonde blodet som har oppstått mellom Apple og dets PowerPC-leverandører - IBM & Motorola - som følge av Apples desimering av Mac-klonemarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.