eZ Systems etablerer Oslo-kontor

Et gratis publiseringssystem har gjort skienselskapet eZ Systems til framgangsrikt internasjonalt fellesskap.

Et gratis publiseringssystem har gjort skienselskapet eZ Systems til framgangsrikt internasjonalt fellesskap.

eZ systems har gjort internasjonalt gjennombrudd med programvare for webpublisering, e-handel og intranett, såkalt innholdsstyring eller «content management».

Løsningen er basert på PHP-teknologi, og er lastet ned 1,4 millioner ganger.

Med engelsk som forretningsspråk og 15 utlendinger i staben, har Skien-kontoret etter hvert blitt svært så internasjonalt.

Daglig leder Aleksander Farstad forteller til digi.no at skienkontoret med vel 32 ansatte omfatter representanter fra nasjoner fra Nederland, Slovakia, Kina, India, Frankrike, Brasil, Venzuela, Ungarn, Canada og Polen.

Nylig åpnet eZ systems kontor i Tyskland med 10 medarbeidere. Nå skal selskapet ha inn ytterligere åtte hoder. Fire av dem skal lokaliseres i Oslo, der det skal åpnes et avdelingskontor.

Det er spesielt kompetanse på programmeringsspråket PHP selskapet etterspør. Ettersom kompetansen ikke er så lett å få tak på i Norge, har eZ hatt åpne stillingsannonser gjennom den internasjonale studentorganisasjonen Aisec, som også norske Opera benytter.

I tillegg skal det ansettes flere franske utviklere. Farstad forteller at ansatte på skienkontoret fra India, Brasil og Venezuela er alle ansatt gjennom Aisec.

Med åpen programvare og åpne standarder tilgjengeliggjør eZ Systems frihet til åpen kildekode, samtidig som selskapet er en kommersiell aktør.

Kildekoden til eZ Publish kan lastes ned gratis uten lisenskostnader. Publiseringsløsningen skal gjøre det enkelt å lage avanserte nettbutikker, hjemmesider og portaler. Inntektene kommer fra tjenester, support og tilleggsprodukter. Blant annet må bedrifter som ønsker å lage egne kommersielle produkter med basis i eZ Publish, kjøpe en profesjonell lisens.

Til toppen