RESULTATERFINANS

eZ Systems venter dobling i 2007

eZ Systems i Skien holder seg til åpen kildekode, og venter dobbel omsetning i 2007.

eZ Systems i Skien utvikler gratis programvare i åpen kildekode til webpublisering, e-handel, intranett og innholdsforvaltning (CMS eller «content management system»). De tjener penger på tilleggstjenester til løsningene.

Løsningene bygger på PHP, og er nå lastet ned nærmere to millioner ganger fra brukere over hele verden. Selskapet har på seks år ekspandert kraftig, og har i dag 25 000 aktive brukere fra 120 land, forteller daglig leder Aleksander Farstad til digi.no.

Men det tar tid før selskapet tjener penger på tjenesten. Regnskapet for 2005 viser en omsetning på 9,2 millioner kroner, og et resultat før skatt på minus 4,5 millioner kroner.

Finansdirektør Tom Rogn i eZ Systems har tidligere i år spådd til digi.no at selskapet i løpet 2006 vil omsette for 25 millioner kroner og ende på et svakt minus.

– Vi har bevisst satset på investeringer, og har nå kontorer med 80 ansatte hvorav 35 sitter i Skien og Oslo. Resten er fordelt på kontorer i København, Dortmund, Ukraina, Lyon og Vancouver, forteller Farstad.

Investeringen har kostet, men til neste år tror Farstad på en doblet omsetning og et plussresultat.

Nye internasjonale kunder har i år strømmet til Skien-selskapet som det franske forsvarsdepartementet, Edi Press (Sveits’ svar på Orkla Media), franske teleoperatører som Orange og France Telecom i tillegg til Handel og Kontor i Danmark.

Men en av svakhetene til eZ publiseringsløsning har vært at den ikke er så lett for ikke tekniske personer, verken på funksjonalitet eller for raskt å komme i gang.

Nå har innholdsleverandøren lansert en standardløsning eZ Publish Now, som er en blanding av den tradisjonelle plattformen og tilpassede hjelpeverktøy for å få ut innhold på nett.

– I prinsippet kan man sitte og skrive en artikkel i OpenOffice.org eller Microsoft Word og bare flytte den over til en publiseringsboks og gi kommando publiser, framholder Farstad.

Versjonen 3,9 er en såkalt «out of the box» løsning for innhold på intranett og webbutikk med et nytt brukergrensesnitt som er enkelt å bruke. Man kan lage artikler direkte, legge til nyheter og publisere sømløst og med full integrasjon til OpenOffice.org og Word.

– Med den nye løsningen kan vi nå både tilby gratis åpen kildekode, hyllevare og innhold, sier Farstad.

30 sertifiserte partnere i verden har avtale med eZ Systems på standardløsningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.