F-Secure vil ha eget domene for nettbanker

F-Secures utviklingssjef tror at et reservert toppdomene vil gjøre det lettere å bekjempe phishing.

Det finske sikkerhetsselskapet F-Secure mener et nytt toppdomene kan bidra i kampen mot phishing-angrep.

Selskapets utviklingssjef foreslår at ICANN oppretter et eget .safe-domene forbeholdt nettbanker og finansinstitusjoner.

- Mens et .safe domenenavn ikke vil forhindre phishing-angrep, vil det hjelpe banker og sikkerhetstilbydere til å beskytte kundene sine. Bankene må ta noe av ansvaret for å beskytte kundene sine, og det å bruke et sikkert domenenavn som .safe vil gi kundene tryggheten de trenger når de benytter en nettbank, sier Mikko Hyppönen, utviklingssjef i F-Secure, i en pressemelding.

Hvem som helst kan registerere et .com-domene, mens andre toppdomener som for eksempel .mil og .gov er reservert for millitæret og offentlige myndigheter. Hvis nettbankene får et eget toppdomene, vil det kunne gjøre det lettere å skille falske fra ekte nettbanker. Det vil igjen gjøre det lettere for sikkerhetsselskaper som F-Secure å gjøre jobben sin.

- Dette tiltaket betyr at bankene må betale for å benytte dette domenenavnet, men det vil redusere antallet suksessfulle phishing-sider som har lurt mange kunder. I dag finnes det ingen enkel måte å kontrollere om en banks nettside virkelig tilhører banken. Dersom .safe benyttes får sikkerhetsselskaper et mye bedre utgangspunkt for filtrering av e-poster og nettrafikk. Sikkerhetsprodusenter vil da kunne utvikle enda bedre sikkerhetsprodukter og brukere vil følge seg tryggere, sier Hyppönen.

Til toppen