BEDRIFTSTEKNOLOGI

F0 Fighter dreper Pentium-lusa

Et selskap kalt The Freedom Fighter Inc. tilbyr et botemiddel mot den nyeste Pentium-lusa - til 195 dollar. Dessuten får Linux-brukere en foreløpig fiks helt gratis.

Eirik Rossen
13. nov. 1997 - 13:43

Botemidlet F0 Fighter er beregnet på PC-er som kjører Windows NT eller 95. Det sjekker "upcodes" i alle aktive programmer og sletter den nå så beryktede sekvensen F0 0F C7 C8 før den når prosessoren, uavhengig av kilden - et virus, en ActiveX-applikasjon lastet ned fra et nettsted, eller noe annet.

Intel sier de ikke vil ha noen egen fiks klar før i neste uke.

F0 Fighter kan bestilles fra nettstedet som er oppgitt på høyre siden. Mens fiksen fra Intel av nødvendighet må være gratis, tar Freedom Fighter seg godt betalt: 295 dollar for en tjener, 195 for en klient - og dette er "introduksjonsprisen"!

Linux-brukerne er heldigere stilt. Linus Torvolds annonserte allerede onsdag på e-post-listen linux-kernel at en foreløpig fiks var klar og nå inkludert versjon 2.1.63 av Linux-kjernen. Denne kan selvsagt hentes ned gratis. Tilbakemeldinger i postlisten tyder på at fiksen fungerer som den skal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.