Få 260.000 for din brukte Pentium

Sun må ha lansert årets juletilbud - hvis du leverer inn en gammel Pentium-server, får du en Sun-server som vanligvis koster 500.000 for 240.000 kroner.

Kampen mellom server-leverandørene hardner til. Sun-importøren Skrivervik går nå ut med et svært aggressivt tilbud for å poengtere det de mener er svakhetene med Windows NT/Intel-servere. Tilbudet, som i første omgang er begrenset til 5000 eksisterende Sun-kunder, ser ved første øyekast ut som en kommafeil:

Hvis du gir Skrivervik en gammel Intel-server, får du et avslag på 260.000 kroner i kjøpet av en Sun Enterprise 450-server. Med fire 300 MHz UltraSparc-prosessorer og 512 MB minne har denne mellomklasse-serveren en listepris på omlag en halv million kroner.

Serveren du gir Skrivervik trenger ikke å være en Pentium II-servere eller ha Windows NT Server installert - Sun-importøren godtar for eksempel gratis-operativsystemet Linux, bekrefter serversjef Jonny Lundsbakken overfor digi.no. Serveren må heller ikke betjene oppgavene som den nye Sun-maskinen du kjøper skal løse.

- I et samarbeid med Sun, kutter vi begge prisene våre for å kunne være ekstra aggressive. I stedet for å kjøpe en klynge med NT-maskiner, mener vi at kundene er bedre tjent med en sterk Unix-server. Unix gir langt bedre ytelse og driftsstabilitet enn Windows NT, sier Lundsbakken.

Lundsbakken forteller at tilbudet er spesielt egnet for kunder som ønsker en kraftig web-server eller database-server, men Unix-serveren vil også la kunder slå sammen et større antall Intel-servere som brukes til fil/utskrift.

Skrivervik vil vurdere å gå ut med et liknende tilbud til kunder som ikke eier Sun-maskiner til neste år.

Til toppen