TELEKOM

Få appear.in på dine egne websider

Gjør det enkelt å integrere videochat med nytt API.

Omtrent slik ser samtalerommene i appear.in ut. Øverst til venstre ser vi Ingrid Ødegaard i Telenor Digital.
Omtrent slik ser samtalerommene i appear.in ut. Øverst til venstre ser vi Ingrid Ødegaard i Telenor Digital. Bilde: appear.in
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. jan. 2015 - 15:45

Telenor Digitals videochat-tjeneste, appear.in, har vakt oppmerksomhet fordi den er så ekstremt enkel å ta i bruk. Brukerne trenger ingen brukerkonto og kan opprette videosamtaler ved bare å dele en URL/lenke. Foreløpig støttes den underliggende teknologien, WebRTC, bare av nettleserne Chrome, Firefox og Opera. Microsoft vil støtte WebRTC i en kommende nettleser, men hva Apples tenker om saken, er det foreløpig få som vet noe om. Men det finnes en app for iPhone.

I dag kunngjorde Telenor Digital at selskapet har utviklet et programmeringsgrensesnitt (API) for appear.in som gjør det enkelt et eller flere videochat-elementer, som åpner faste eller unike samtalerom hvor opptil åtte personer kan delta.

– Dette er et steg på vei mot målet om å bli «the YouTube of video communication», og vi ønsker å gjøre det så enkelt å integrere videokommunikasjon at hvem som helst kan gjøre det, uten å måtte skrive kode. Vi har allerede flere bruker som har integrert appear.in i produktene sine, for eksempel Røde Kors leksehjelp, og vi får stadig henvendelser fra hele verden fra folk som ønsker å bruke det til til ting som språkopplæring, telemedisin og psykologtjenester, skriver Ingrid Ødegaard, produktmarkedssjef for appear.in i Telenor Digital, i en e-post til digi.no.

Den aller enkleste måten å integrere videochat-widgeten på en webside, for eksempel i et blogginnlegg, er å bruke en iframe, med en kode som dette:


Da får man følgende widget:

(Vi kommer nok ikke til å være tilgjengelige i dette rommet i noen særlig grad, men kanskje du støter på andre digi.no-lesere ...)

Det hele er minst like enkelt som å integrere en video fra YouTube. Appear.in beskriver det hele nærmere på denne siden.

Mer avansert

For utviklere og mer avansert bruk, tilbys det flere muligheter. Den første utgaven av API-et, som er JavaScript-basert, gjør det enkelt å teste om nettleseren faktisk støtter WebRTC, å velge et unik og vilkårlig romnavn, samt JavaScript-basert plassering av iframe'en i et element med gitt id.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.