Få batteritiden oppgitt i minutter - ikke i døgn

En ny brikke fra Texas Instruments skal kunne beregne den gjenstående batteritiden til mobile enheter langt mer nøyaktig enn dagens løsninger.

En ny brikke fra Texas Instruments skal kunne beregne den gjenstående batteritiden til mobile enheter langt mer nøyaktig enn dagens løsninger.

Hvem har vel ikke lurt på hva strekene på batterimåleren på mobiltelefonen eller PDA-en egentlig betyr? Når den siste streken forsvinner, hvor lang tid er det da igjen før strømmen tar helt slutt?

Texas Instruments har laget en spesiell batterimåler med innebygget logikk, som skal kunne fortelle brukerne nøyaktig hvor mange minutter det er igjen av batteritiden. Ja, den skal til og med kunne fortelle hvor mange minutter som gjenstår før batteriet er fulladet, hvis du holder på å lade det opp.

Brikken som kalles bqJunior, kan brukes sammen enkeltcellede litium-ion- (Li-Ion) og litium-polymer (Li-Polymer)-batterier og har en innebygd prosessor som ved hjelp av en anerkjent beregningsalgoritme kan gi vertssystemet den nødvendige informasjonen, uten at vertssystemet behøver å gjøre beregninger på egenhånd. Dette skal kunne føre til kortere utviklingstid og lavere pris for sluttbrukerproduktene.

bqJunior kan også oppgi gjennomsnittlig strømforbruk, spenning og temperatur til systemet.

Testeksemplarer av bqJunior er nå tilgjengelige for utvalgte kunder. Volumproduksjon vil komme i gang i løpet av andre kvartal i år. Prisen per enhet i kvanta på 1000 enheter er 2,55 dollar.

Til toppen