Få bedre kontroll over bilen med mobilen

Bil fra GM utstyres med spennende informasjonssystem.

OnStar Mobile er en mobilapplikasjon som er integrert med OnStars bilinformasjonssystem. Bildet viser egne knapper for blant annet å låse bilen opp og igjen, samt å starte den.
OnStar Mobile er en mobilapplikasjon som er integrert med OnStars bilinformasjonssystem. Bildet viser egne knapper for blant annet å låse bilen opp og igjen, samt å starte den. (Bilde: John F. Martin for OnStar)

Bil fra GM utstyres med spennende informasjonssystem.

Mange moderne biler blir nå utstyrt med ganske avanserte datasystemer som henvender seg til fører og passasjerer. Microsoft har blant annet levert systemer til Fiat og Ford, men i de fleste tilfeller dreier det seg om rene underholdningssystemer.

Chevrolet Volt, en hybridbil som ventes å komme på markedet i løpet av fjerde kvartal i år, er utstyrt med et system fra OnStar som tilbyr en del ekstra funksjonalitet.

Det mest spennende er at man kan bruke mobilen sin, dersom man har en iPhone, en Android-mobil eller en BlackBerry Storm, til å få informasjon om og å kontrollere en del av funksjonaliteten til bilen.

OnStar Mobile sender destinasjon på kartet til OnStar-systemet i bilen.
OnStar Mobile sender destinasjon på kartet til OnStar-systemet i bilen. Bilde: John F. Martin for OnStar

Blant annet kan man bruke mobilen til å låse bilen opp eller igjen, å fjernstarte den for å varme den opp eller kjøle den ned innvendig før kjløreturen, eller å programmere når på døgnet bilen skal lades. Man har også muligheten til å få bilen til å tute og blinke med lysene fra en knapp i mobilapplikasjonen. Det kan være praktisk dersom man sliter med å finne bilen på en stor parkeringsplass.

Applikasjonen viser også status for batteriet, rekkevidden bilen har med strøm og bensin, informasjon om gjennomsnittlig bensinforbruk og hvor langt bilen har kjørt.

Den nyeste funksjonaliteten i mobilapplikasjonen er integrasjon med Google Maps. Brukeren kan da se på kartet på mobilen hvor bilen til enhver tid befinner seg. Dette er en nyttig funksjon enten man nå har parkert den på et sted man ikke helt husker, har lånt den bort til avkommet eller bilen har blitt stjålet.

Det skal også være mulig å sende destinasjoner fra Google Maps på mobilen til navigasjonssystemet i bilen, noe som demonstreres i videoen nedenfor.

Applikasjonen er tilgjengelig i en demoversjon (uten bil) som kan lastes ned fra denne siden. Den fungerer akseptabelt også på enkelte andre Android-mobiler enn den som er oppgitt.

    Les også:

Til toppen