Få en reise i solsystemet

Norsk Romsenter lanserer 1. desember et gratis nettspill, «En reise i solsystemet».

Norsk Romsenter lanserer 1. desember et gratis nettspill, «En reise i solsystemet».

Det nye interaktive spillet «En reise i solsystemet» lanseres 1. desember. Spillet lastes ned gratis fra Romsenter.no. Det nettbaserte spiller gjør det mulig å være rompilot og lære mer om verdensrommet, står det på Romsenterets nettside.

Spilleren er sammen med romvesenet Gorx på en ekspedisjon fra planet til planet i solsystemet. Spilleren må reise mellom Mars, Venus, Merkur og andre planetene og løse mange vanskelige oppgaver for å klare eksamen som rompilot.

Spillet er en tilnærming til romfart og astronomi, og multimedieutvikler Arnfinn Christensen har brukt nærmere to år på å lage spillet.

Det kreves en nyere PC eller Mac for å kjøre spillet, ellers kan det bli en del venting. Man bør bruke nettleseren Explorer for Windows eller Mac, og man må laste ned plugg-inn-programmet «Shockwave».

Norsk Romsenter har også laget en annerledes julekalender for rominteresserte nettsurfere i julemåneden. I uken mellom jul og nyttår legger Romsenteret ut en spørrekonkurranse med ulike premieoppgaver.

Til toppen