Få europeere ønsker seg mobil-TV

Interessen for å kunne motta TV-sendinger med mobilen er svært liten blant europeiske mobilbrukere.

Få europeere ønsker seg mobil-TV

Interessen for å kunne motta TV-sendinger med mobilen er svært liten blant europeiske mobilbrukere.

Mobiltelefoner med mulighet for mottak av TV-sendinger ventes å bli den neste store teknologitrenden fra mobilprodusentene. Foreløpig er tilbudet svært begrenset her i Europa, både når det gjelder tjenester og håndsett med støtte for disse.

Skal man tro en undersøkelse gjort av analyseselskapet Gartner, er det heller ikke noen særlig interesse blant europeiske mobilbrukere å kunne motta TV-sendinger via mobilen. Bare omtrent fem prosent av de spurte uttrykte interesse for å se på TV eller video på mobiltelefonen innen de neste 12 månedene.

Ifølge Reuters skal drøyt 20 prosent av mobilbrukerne ha oppgitt at de allerede benytter slike tjenester.

    Les også:

- I tror hovedårsaken er kompromisset du må gjøre i enheten du må bære med deg for å se TV. Enten er enheten for liten til å gi en god seeropplevelse, eller så er enheten for stor til å være praktisk å bære med seg, sier Carolina Milanesi, analytiker i Gartner og medforfatter av rapporten, til Reuters.

Men også lite samstemte forretningsmodeller, ulike, inkompatible teknologier og manglende frekvensbånd er med på å hemme utbredelsen av mobil-TV, mener Gartner.

Til toppen