FORBRUKERTEKNOLOGI

Få flere Android-apper til Chrome OS

Men det krever et hack.

Android-appen til IMDb er blant dem som nå kan kjøres i Chrome OS etter en anelse konvertering.
Android-appen til IMDb er blant dem som nå kan kjøres i Chrome OS etter en anelse konvertering. Bilde: Vlad Filippov
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. sep. 2014 - 09:57

Google kunngjorde nylig at det har blitt mulig å kjøre visse Android-apper i Chrome OS. Men det offisielle utvalget består foreløpig bare av fire apper. Dette har likevel vært nok til at andre har tatt skjeen i egen hånd og gjort det mulig å kjøre langt flere Android-apper på Chromebooks.

Vlad Filippov, en utvikler bosatt i Canada, har laget et verktøy som pakker om applikasjonsfiler til Android (.apk) slik at de kan brukes også i Chrome OS. Selve ompakkingen må tilsynelatende gjøres i et vanlig pc-operativsystem hvor man også må ha node.js installert.

Man må også få tak i runtime-komponenten som brukes av Chrome OS til å kjøre de offisielle Android-appene for plattformen. Dette oppnår man ved å laste ned en av de fire appene til en Chromebook. Men Filippov har også laget en spesiell runtime som også skal kunne brukes til å kjøre de samme appene i Chrome for Windows, OS X og Linux.

Etter konverteringen av apk-filen, lages det en mappe som man kan kopiere til Chromebooken. Appen kan lastes inn som en utvidelse i Chrome ved å skru på utviklermodus på siden for utvidelser (chrome://extensions) og å velge den aktuelle mappen.

Løsningen tilbys selvfølgelig helt uten garantier, men Filippov forteller at en rekke applikasjoner fungerer helt fint, mens andre ikke like godt eller i det hele tatt. Blant de som fungerer fint er Flipboard, Flixster, Twitter, Pandora, IMDb og Yahoo Mail. Opera Mini og Microsoft Remote Desktop fungerer brukbart, mens Chrome, Firefox, Opera, Spotify og Swing Copters krasjer på grunn av manglende tilgang til Android-biblioteker og tjenester.

Det finnes apper i Google Play som kan hente ut apk-filene til appene som er installert på Android-enheten til brukeren. APK Extractor er et eksempel på dette.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.