Få gratis fax

Nå slipper du å kjøpe fax-maskin og skaffe telefonlinje for å motta telefax. I stedet får du sendingen som vedlegg til e-post, og det er helt gratis.

Nå slipper du å kjøpe fax-maskin og skaffe telefonlinje for å motta telefax. I stedet får du sendingen som vedlegg til e-post, og det er helt gratis.

En gang for mange år siden - på slutten av åttitallet en gang - snøftet en fremsynt venn foraktelig av den da høyst moderne telefax'en, og kalte den en "teknologisk dinosaur". - Et stykke teknologi som nok var morsomt der og da, men som evolusjonsmessig var en blindgate.

Etterpå har historien bevist at han hadde rett. Telefax som medium er langt mer omstendelig og langt mindre anvendelig enn e-post. Av den grunn vil det antagelig også lide dinosaurens skjebne og dø ut. På sikt.

Men i mellomtiden sliter vi med at mange fremdeles lever i den gamle verden. Hvis du, som jeg, har forbindelser som fortsatt insisterer på å sende deg fax, bør du kjenne til eFax.
Se hva digi.no har notert om dem:

Med denne ordningen kan du nemlig få ditt eget fax-nummer helt gratis. De som vil sende telefax til deg, taster inn ditt nummer og sender dokumentet fra sin fax-maskin slik de pleier.

Du, derimot, mottar sendingen enkelt og greit som vedlegg til e-post. Åpne vedlegget, og dokumentet popper opp i den lille mikroleseren som følger med når du registrerer deg. Trenger du hard-copy, er det bare å ta en utskrift.

Mikroleseren får du forresten også tilsendt pr mail. Den finnes for Windows, Mac, Unix, WebTV og flere, og i hvert fall for meg (som bruker planke-standard Windows) pakket den seg ut og installerte seg helt uten vanskeligheter.

Hva så med å sende telefax, i tillegg til å motta?

- Laster du ned programmet eFax Send, kan du også sende telefax fra PC'en din. Men Send-programmet er foreløpig bare tilgjengelig for Windows - fra andre plattformer kan du inntil videre kun sende telefax som ren tekst.

Den eneste ulempen er at ettersom eFax er amerikansk, blir nummeret du får utdelt et amerikansk telefonnummer. Følgelig blir det dyrere å sende fax til deg enn om du hadde hatt egen fax-maskin med telefonlinje fra Telenor.

Men kanskje vi kan kalle dette prisen for å ikke ha e-post selv ..? - Det var sikkert ikke så lett å være dinosaur på slutten av epoken heller.

Se noe av det Nina tidligere har stjernestreifet:

Til toppen