Få lest opp SMS-ene mens du kjører

Få lest opp SMS-ene mens du kjører

Ford-Microsoft-prosjektet «Sync» vil tilby blant annet talestyrt opplesing av SMS og e-post.

Ved åpningen av den store messen for forbrukerelektronikk i Las Vegas, CES, bekreftet Bill Gates at Microsoft og bilgiganten Ford har inngått et partnerskap rundt et prosjekt kjent som «Sync».

    Les også:

Ifølge Gates er Sync noe Ford har utviklet med utgangspunkt i plattformen «Microsoft Auto».

Hensikten er å tilby en sentral i bilen for talestyring av mobiltelefoner, musikkspillere og annet bærbart utstyr. Taleteknologien i Sync skal også kunne lese opp tekstmeldinger, det vil si SMS og e-post, som håndteres av mobiltelefoner tilknyttet systemet.

Det mobile utstyret koples til Sync over en intern trådløs forbindelse, for eksempel Bluetooth. Under kjøring vil man kunne bruke alminnelig tale for å få mobiltelefonen til å ringe til kontakter, ta i mot innkommende samtaler og så videre. Med opplesing av meldinger framstår Sync som en ultimat og universell form for «hands free». Det er ikke sagt noe om hvorvidt man vil kunne diktere tekstmeldinger eller talepostmeldinger og få sendt dem, men det kan jo tenkes.

Opplesingen av tekst og avspilling av musikk skal foregå over bilens radio- og musikkanlegg, som også Sync bygges inn i.

Det presiseres at Sync også vil kunne håndtere andre musikkspillere enn Microsofts egen Zune, for eksempel Apple iPod. Integrasjonen mot mobiltelefoner virker derimot så tett at det synes utelukket at Sync vil kunne håndtere annet enn Windows-mobiler, uten at dette er uttalt direkte.

Sync vil være tilgjengelig i utvalgte modeller fra Ford i løpet av 2007, og i alle Ford-modeller, også Lincoln og Mercury, i løpet av 2008. Det er ikke sagt noe om hvilke ikke-amerikanske biler som vil få Sync.

Av hensyn til satiren, presiseres det at Sync ikke skal ha noe med styringen av selve bilen å gjøre.

Til toppen