Få problemer med Windows XP-oppdatering

Microsoft har fått få tilbakemeldinger fra brukere som opplever problemer med Service Pack 2 for Windows XP.

Microsoft har fått få tilbakemeldinger fra brukere som opplever problemer med Service Pack 2 for Windows XP.

Brukere av den norske utgaven av Windows XP, vil fra og med i dag få installert Service Pack 2 (SP2) til operativsystemet automatisk, hvis denne funksjonaliteten er skrudd på av brukeren. Siden en rekke brukere som allerede har installert SP2, har meldt om problemer av ulike slag etter installasjonen, er det grunn til å tro antallet nå vil kunne øke betydelig. Dette skyldes at de fleste som til nå har installert SP2 her i landet, er blant de mest erfarne brukerne. Når disse opplever problemer de har vanskeligheter med å løse, er sannsynligheten for at mindre erfarne brukere vil kunne oppleve tilsvarende problemer som uovervinnelige.

Johan Fredrik Gørrisen, Microsoft Norges sjef for Windows-klientproduktene, deler ikke denne beskymringen. Derimot sier han at problemene bare har vært en brøkdel i forhold til det Microsoft fryktet.

- Vi kjenner bare til to konkrete kompatibilitetsproblemer, sier han, og nevner annonseprogramvaren TVmedia og en kombinasjon bestående av noen av Intels Prescott-baserte Pentium 4-prosessorer med et spesielt hovedkort som er feil satt opp.

- Det er lite trolig at dette er problemer norske brukere vil komme borti, sier Gørrisen. Han forteller videre at den Microsoft har gjort visse korrigeringer med den automatiske installasjonen for norske brukere, slik at disse feilene er blitt luket ut.

    Les også:

- De andre problemene brukerne opplever skyldes primært at programvare forsøker å åpne porter som brannmuren sperrer. Dette gjelder spesielt i bedrifter med egne intranettapplikasjoner. Normalt skal brukeren få advarsler om dette, med muligheten til å åpne portene programvaren krever.

Som et generelt råd anbefaler Gørrisen brukerne om å kjøre et program som leter etter og fjerner spyware fra brukerens maskin, helst før SP2 installeres.

- Spyware kan gi betydelig forverring av ytelsen, sier Gørrisen.

Denne artikkelen omtaler tre slike produkter.

Hvis brukerne likevel skulle oppleve problemer, bes de ta kontakt med Microsofts brukerstøtte, enten via telefon eller Microsofts nettsted. Denne er ifølge Gørrisen kostnadsfritt.

Har du opplevd problemer med Service Pack 2 for Windows XP? Fortell om det i debattforumet nedenfor.

Til toppen