Få sommerjobb av Google

Google søker etter unge programmerere overalt i verden med sans for åpen kildekode.

Google søker etter unge programmerere overalt i verden med sans for åpen kildekode.

Google åpnet tirsdag sitt sommerkodingsprogram for åpen kildekode. Målet er å få tak i studenter som er flinke til åpen kildekodeutvikling, melder News.com.

Programmet varer i to og en halv måned, og kobler 200 studenter med åpen kildekode-organisasjoner som skal følge med på utviklingen deres.

Studenter som fullfører prosjektene sine vil motta 4.500 dollar hver. Studenter fra hele verden er velkomne, og søknader må sendes innen 14. juni.

– Siden poenget med programmet er å få nye utviklere, er vi på jakt etter utviklere fra hele verden som har vurdert å lage fri og åpen kildekode-programvare, men som ikke har tatt skrittet ennå, sier Google på sin nettside.

Google har i det siste markert interesse for åpen kildekode, og blant annet ansatt ingeniører fra Firefox-miljøet. Mange studenter vil nok prøve seg med håp om ikke bare å vinne noen tusen dollar, men samtidig få en fot innenfor hos Google.

For norske studenter som måtte være interessert, her er lenken til søknadsskjemaet.

De som søker kan velge mellom ulike prosjekter fra mange åpen kildekode-organisasjoner, eller foreslå sitt eget prosjekt.

Til toppen