BEDRIFTSTEKNOLOGI

Få StarOffice med på Datakortet

Snart kan du få Datakortet også for åpen kildekode-kontorpakken StarOffice, forteller Datakortets Bernt Nilsen og Sun-sjef Jørgen Myrland.

21. nov. 2002 - 09:55

Avtalen mellom Sun Microsystems AS og Datakortet AS trer i kraft 1. desember i år og åpner for at StarOffice-brukere nå kan sertifiseres på lik linje med MS Office-brukere.

Datakortet som er et kompetansebevis som dokumenterer innehaverens IT-kompetanse, er en leverandøruavhengig, etablert standard for sertifisering av IT-kompetanse. Datakortet, eller European Computer Driving Licence (ECDL), er verdens mest utbredte sertifisering av grunnleggende IT-kompetanse.

StarOffice har 95 prosent av funksjonaliteten til Microsofts kontorpakke Office, den er like brukervennlig, men koster en femtedel av det du må betale for Microsoft-programmet. Forhandlerpris på StarOffice oppgis nå til 750 kroner uten moms.

- Dette er en anerkjennelse av StarOffice som et likeverdig produkt til MS Office, og at markedet nå tar det på alvor, mener Suns norske toppsjef Jørgen Myrland som vil benytte testen til å dokumentere at sertifiserte MS Office-brukere kan passere StarOffice-testen uten tilleggsopplæring.

- Dette vil vise for kundene at de ikke får ekstra opplæringskostnader ved å bytte fra MS Office til StarOffice, sier han i en pressemelding.

- Vi tror på valgfrihet og tolker signalene fra Administrasjonsdepartementet, skoler og universiteter, og i økende grad også private virksomheter, som at det ønskes reell konkurranse. I dag er 90 prosent av vår sertifisering Microsoft-basert. Vi applauderer at fri-programvare-bevegelsen og Sun åpner for nye valgmuligheter og vi skal gjøre vårt for at konkurransen holdes ved like, kommenterer daglig leder Bernt Nilsen i Datakortet AS.

StarOffice er en komplett kontorstøttepakke for tekst og dokumentbehandling, regneark, og presentasjoner. Pakken er tilgjengelig i 10 språk og kan kjøre på Windows, Linux og Solaris. Du kan også skaffe deg en gratisversjon av StarOffice, den heter OpenOffice og gir deg ikke support.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.