Få tekstmeldinger med ledige stillinger

Vikar- og rekrutteringsbyrået Manpower lanserer nå en tjeneste der man kan registrere seg som jobbsøker via mobiltelefonen. Beskjed om ledige stillinger kommer som tekstmelding.

- I et stramt arbeidsmarked må vi prøve nye metoder for å skaffe folk. Vi tror denne type jobbannonsering har fremtiden for seg, sier prosjektleder André Jerman i Manpower til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået NewsWire.

- I dag har jo nesten alle mobiltelefon, og på denne måten får vi raskt tak i folk vi vet er interessert i akkurat denne type jobber. Tekstmeldinger kan du dessuten motta hvor som helst, enten du sitter på trikken, i møte eller ved middagsbordet, sier Jerman.

Foreløpig er det bare oppdrag i forlags- og mediebransjen som annonseres på denne måten, og tekstmeldingene er gratis for mottakeren.

Jobbsøkere kan enten registrere seg ved å sende en kode via mobiltelefonen og oppgi sitt mobilnummer, eller ved å registrere seg på Manpowers nettsider. Når tekstmeldingene med ledige oppdrag kommer, tar man kontakt med Manpower dersom man er interessert. Bemanningsselskapet foretar deretter intervjuer og gjør resten av prosessen for oppdragsgiveren.

Jerman understreker at alle typer fagpersoner kan registrere seg som jobbsøkere, ikke bare kontorpersonell. En lovendring som trådte i kraft i sommer gjør det nå mulig for bemanningsselskapene å leie ut arbeidskraft til alle typer oppdrag.

- Vi håper at også fagpersoner som for eksempel journalister skal registrere seg, selv om det nok er nytt for dem å gå via et bemanningsselskap. Vi kan blant annet være et alternativ for frilansere og nyutdannede. I tillegg driver vi jo også ren rekruttering til faste stillinger, sier Jerman.

Han opplyser til NewsWire at Manpower vil utvide tilbudet i løpet av året dersom prosjektet viser seg å være vellykket.

Til toppen