Få tidlig varsel om upålitelige nettsteder

Et gratis nettlesertillegg varsler brukeren om suspekte nettsteder på et svært tidlig tidspunkt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. mars 2006 - 12:12

Bruk av søketjenester og lenkeoversikter leder ofte nettleserbrukere til nye og ukjente nettsteder. De aller fleste har gode hensikter, men antallet som forsøker å narre de besøkende til å oppgi følsom informasjon eller å installere spionvare, har etter hvert blitt stort. Problemet for brukerne er å vite hva som er hva.

Selskapet SiteAdvisor tilbyr et tillegg til Internet Explorer og Firefox for flere operativsystemet, som varsler brukeren om suspekte nettsteder allerede i søkeresultatene fra Google, Yahoo! og MSN.

SiteAdvisor har testet flere millioner nettsteder, i tillegg til nedlastbare programmer, webskjemaer og lenker som er tilgjengelige på disse nettstedene. Brukeren varsles gjennom tre forskjellige knapper, "Safe", "Caution" og "Warning", som vises rett ved siden av hvert enkelt søkeresultat. Nettsteder som for eksempel tilbyr programvare med innebygd annonse- eller spionvare, vil bli vist sammen med den sistnevnte av disse knappene. Holder man musen over knappene, får man en beskrivelse av hva som er problemet.

Det er også mulig for brukerne å legge inn kommentarer i systemet om det enkelte nettsted.

SiteAdvisor er foreløpig gratis å bruke. En mer avansert versjon som krever abonnement, skal bli lansert senere i år. Hva denne vil koste, er ikke bestemt.

SiteAdvisor til Internet Explorer kan lastes ned fra denne siden, mens Firefox-versjonen finnes på denne siden.

Varsel om tvilsomme nettsteder i søketreff fra Google.

SiteAdvisor varsler også når brukeren besøker et tvilsomt nettsted.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.