PERSONLIGTEKNOLOGI

Få TV-mottagere klare før bakkenett-åpning

De første TV-mottagerne har ennå ikke kommet til landet, selv om åpningen er om en uke.

1. september skal kulturminister Trond Giske åpne det norske digitale bakkenettet i Rogaland.

    Les også:

Det blir ikke mange som kommer til å kunne ta inn sendingene med det første. For å få inn de digitale signalene må TV-titterne kjøpe en mottagerboks som kobles til TV-en.

Disse boksene kommer i flere varianter, noen enkle og noen mer mer avansert funksjonalitet. Få av de vil imidlertid rekke frem til TV-titterne i tide, fordi butikkene ennå ikke har fått mottagerboksene de skal selge.

Et parti med noen enkle mottagerbokser kommer med fly fra Thailand på førstkommende fredag, det vil si en uke før åpningen.

- De vil bli sendt ut i butikkene i Rogaland neste uke. Det garanterer jeg, sier Svein Ove Søreide, kommunikasjonsdirektør i i RiksTV, til Dagens Næringsliv.

Dette første partiet er mottagere av den enkle sorten, og de har ikke de avanserte funksjonene, som for eksempel harddisk-basert opptak som gjør det mulig å ta opp programmer, for så å hoppe over reklamen. Bransjen forventer at det og andre avanserte funksjoner vil komme etterhvert.

På tross av levering i siste liten, og et svært snevert utvalg, mener RiksTV at dette ikke bør by på noen problemer.

- Det har aldri vært meningen at det skulle finnes et bredt utvalg mottagerbokser fra start. Det ville vært umulig. Vi må begynne et sted, sier Søreide, til Dagens Næringsliv.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.