Facebook-aksjer rives bort

Børsnoteringen skal allerede være overtegnet.

En investor kommer ut fra møte med Facebook-ledelsen etter en presentasjon av selskapet mandag denne uken. I hendene har han med seg prospektet som i detalj redegjør for selskapets planer, strategi og regnskap forut for børsnoteringen.
En investor kommer ut fra møte med Facebook-ledelsen etter en presentasjon av selskapet mandag denne uken. I hendene har han med seg prospektet som i detalj redegjør for selskapets planer, strategi og regnskap forut for børsnoteringen. (Bilde: Jessica Rinaldi/Reuters/SCANPIX)

Børsnoteringen skal allerede være overtegnet.

Neste uke vil Facebook gjøre sin debut på Nasdaq-børsen i USA og selskapets toppledelse har fartet rundt om kring i USA for å presentere selskapet til investorer.

At gründer og toppsjef Mark Zuckerberg har fått pepper fra aktørene på Wall Street, finansbransjen i USA, og beskylt for ikke å ta investorene på alvor. Årsaken er hans klesstil, som innebærer hettegenser i stedet for mørk dress og slips. Men det er lite som tyder på at det er noe som plager investorene.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er nemlig Facebooks emisjon i forbindelse med børsnoteringen allerede overtegnet. Det betyr at det har kommet inn bestillinger på flere aksjer enn det som blir lagt ut for salg.

Facebook vil hente inn 10,6 milliarder dollar, 62 milliarder kroner, ved å selge mer enn 337 millioner til en pris på mellom 28 til 35 dollar per stykk. Ifølge Reuters skal en stor institusjonell investor ha lagt inn en meget stor ordre på aksjer onsdag ettermiddag.

Å kjøpe aksjer i et selskap i forbindelse med børsnoteringen kan være en lukrativ investering ettersom børskursen har en tendens til å stige kraftig i forhold til emisjonskursen. Dette er fordi det ofte er færre aksjer som blir lagt ut for salg i emisjonen enn hva etterspørselen i markedet tilsier.

Når Facebook går på børs vil det være verdens største børsnotering av et internettselskap, og et selskap som har vist enorm vekst, både i brukere og inntekter. Mye tyder på at feberen blant investorene vil nå nye høyder før aksjene blir tilgjengelig for handel om en uke.

    Les også:

Til toppen