Facebook angrepet

Utsatt for «sofistikerte» hackerangrep.

Hackere har klart å bryte seg gjennom forsvarsverkene til nettgiganten Facebook.
Hackere har klart å bryte seg gjennom forsvarsverkene til nettgiganten Facebook. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/All Over Press
16. feb. 2013 - 08:47

San Francisco (NTB-AFP-Reuters): Facebook ble utsatt for en rekke nettangrep av en ukjent hackergruppe forrige måned, opplyser nettsamfunnet.

– Forrige uke oppdaget Facebooks sikkerhetsinstans at våre systemer hadde vært mål for sofistikerte angrep, melder selskapet selv fredag.

Saken er blitt anmeldt, og fortsatt etterforskes angrepet, som skal ha skjedd da en håndfull ansatte gikk inn på en nettside for utviklere av mobiltelefoner. Denne nettsiden skal ha vært infisert av hackerne.

Facebook understreker at selskapet ikke var alene om å bli angrepet, og hevder at de ikke har funnet noe som tyder på at brukernes informasjon har vært i fare for å bli misbrukt.

Også Twitter har gått ut med at deres nettsider ble angrepet denne måneden, og hackerne skal ha fått tilgang på personlig informasjon, som brukernavn og e-postadresser, fra rundt 250.000 brukerkontoer. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.