Facebook åpner for fjernutlogging

Viser også om kontoen blir misbrukt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. sep. 2010 - 10:24

Facebook har åpnet en ny sikkerhetsfunksjon som gjør det mulig for brukerne å se på hvilke maskiner nettleseren er logget inn på brukerens konto.

Funksjonen gjør det også mulig for brukeren å fjernavslutte Facebook-økten på de øvrige maskinene som er logget på kontoen.

Dette kan være nyttig i to sammenhenger. For det første er det mulig for brukeren å se om noen uvedkommende har tilgang til kontoen, ved at det i listen vises økter gjort med maskiner som brukeren ikke kjenner igjen. I listen oppgis en omtrentlig geografiske posisjon for hver maskin, noe som gjør det enkelt å se maskiner man umulig kan ha brukt selv.

Da bør man fjernavslutte denne økten og bytte passord.

I tillegg kan man også se innlogginger som man selv har gjort, som man har glemt å avslutte. Dette kan være på en venns pc eller på en offentlig pc på biblioteket. Også disse øktene kan da fjernavsluttes.

Oversikt over hvilke maskiner som er logget inn på Facebook-kontoen. <i>Bilde: Facebook</i>
Oversikt over hvilke maskiner som er logget inn på Facebook-kontoen. Bilde: Facebook

Funksjonen bygger videre på en funksjon som ble lansert i mai, hvor brukeren kan godkjenne at kun utvalgte enheter kan brukes til å logge på Facebook-kontoen. Brukeren vil få en melding, enten per e-post eller SMS, dersom noen logger på fra en enhet som ikke har blitt godkjent.

Den nye funksjonen kan vises og aktiveres ved å gå til kontoinnstillingene i Facebook og deretter velge «Brukerkonto-sikkerhet».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.