Facebook åpner for fjernutlogging

Viser også om kontoen blir misbrukt.

Facebook åpner for fjernutlogging

Viser også om kontoen blir misbrukt.

Facebook har åpnet en ny sikkerhetsfunksjon som gjør det mulig for brukerne å se på hvilke maskiner nettleseren er logget inn på brukerens konto.

Funksjonen gjør det også mulig for brukeren å fjernavslutte Facebook-økten på de øvrige maskinene som er logget på kontoen.

Dette kan være nyttig i to sammenhenger. For det første er det mulig for brukeren å se om noen uvedkommende har tilgang til kontoen, ved at det i listen vises økter gjort med maskiner som brukeren ikke kjenner igjen. I listen oppgis en omtrentlig geografiske posisjon for hver maskin, noe som gjør det enkelt å se maskiner man umulig kan ha brukt selv.

Da bør man fjernavslutte denne økten og bytte passord.

I tillegg kan man også se innlogginger som man selv har gjort, som man har glemt å avslutte. Dette kan være på en venns pc eller på en offentlig pc på biblioteket. Også disse øktene kan da fjernavsluttes.

Oversikt over hvilke maskiner som er logget inn på Facebook-kontoen.
Oversikt over hvilke maskiner som er logget inn på Facebook-kontoen. Bilde: Facebook

Funksjonen bygger videre på en funksjon som ble lansert i mai, hvor brukeren kan godkjenne at kun utvalgte enheter kan brukes til å logge på Facebook-kontoen. Brukeren vil få en melding, enten per e-post eller SMS, dersom noen logger på fra en enhet som ikke har blitt godkjent.

Den nye funksjonen kan vises og aktiveres ved å gå til kontoinnstillingene i Facebook og deretter velge «Brukerkonto-sikkerhet».

Til toppen