FORBRUKERTEKNOLOGI

Facebook-app tagger bildene dine automatisk

Baserer seg på teknikker for ansiktsgjenkjenning.

12. nov. 2009 - 09:45

Face.com lanserte i går en offentlig utgave av Photo Tagger, en ny applikasjon til Facebook som bruker teknologi for ansiktsgjenkjenning for å kunne tagge fotografier av mennesker mer eller mindre automatisk.

Mange laster opp store mengder bilder i Facebook, for eksempel fra reiser og andre begivenheter. Det kan ta sin tid å tagge alle Facebook-vennene og andre som er med på disse bildene.

Etter at man har gitt Photo Tagger tilgang til sine brukerdata i Facebook, kan brukeren fortelle applikasjonen hvilket album den skal analysere. Dette er ikke begrenset til brukerens egne album. Også vennenes album er tilgjengelige.

Photo Tagger skanner da bildene og samler dem i grupper basert på hvem applikasjonen mener å ha funnet på bildene. Brukeren kan redigere resultatet før det eventuelt godkjennes.

Etter digi.nos overfladiske testing å dømme, fungerer denne tjenesten omtrent like godt som for eksempel den Google tilbyr i Picasa.

Photo Tagger grupperer bilder etter ansiktene den kjenner igjen. <i>Bilde: Face.com</i>
Photo Tagger grupperer bilder etter ansiktene den kjenner igjen. Bilde: Face.com

Det skal også være mulig å få Photo Tagger til automatisk å skanne bilder som til enhver tid lastes opp, og varsle brukeren når ansikter på bildene kjennes igjen. Denne funksjonen kalles Face Alerts.

Face Alerts varsler brukeren når applikasjonen oppdager at brukeren eller Facebook-vennene er funnet på bilder som nylig har blitt lastet opp i Facebook. <i>Bilde: Face.com</i>
Face Alerts varsler brukeren når applikasjonen oppdager at brukeren eller Facebook-vennene er funnet på bilder som nylig har blitt lastet opp i Facebook. Bilde: Face.com

Photo Tagger ble gjort tilgjengelig for drøyt 30.000 alfatestere i juli i år. I løpet av de første 30 dagene skannet applikasjonen 401 millioner bilder og identifiserte og tagget mer enn 700.000 mennesker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.