BEDRIFTSTEKNOLOGI

Facebook dobler datasenter

Endrer byggeplaner etter voldsom vekst.

5. aug. 2010 - 10:29

Det sosiale nettsamfunnet Facebook er i ferd med å bygge sitt eget datasenter, for å kunne ta unna den stadig økende datatrafikken.

Bygget er under oppføring i den amerikanske delstaten Oregon, og skal etter planen stå klart neste tidlig neste år.

Men allerede lenge før snoren klippes måtte planene endres.

Datasenteret skulle opprinnelig måle drøyt 13,6 tusen kvadratmeter. Dette viser seg å ikke være i nærheten av den plassen det privateide selskapet har behov for.

Facebook rundet nylig en halv milliard registrerte brukerprofiler og vokser videre. Det er 100 millioner flere bare siden februar.

Trafikkøkningen gjør at de nå må utvide serverplassen ytterligere.

Bygningen skal dobles til minst 28.500 kvadratmeter gjennom et nytt byggetrinn. Første trinn skal etter planen åpne første kvartal neste år, mens resten skal stå klart tidlig i 2012, opplyser Facebook.

Inntil datasenteret står klart leier nettstedet serverplass hos ulike leverandører spredt over USA. Facebook har opprettet en egen fanside for de som ønsker å følge utbyggingen som foregår i Prineville, Oregon.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.