FORBRUKERTEKNOLOGI

Facebook er beordret til å selge Giphy

– Ved å kreve at Facebook selger Giphy, beskytter vi millioner av brukere av sosiale medier, sier en talsperson fra det britiske konkurransetilsynet.

Britiske myndigheter har gitt Facebook ordre om å selge Giphy etter å ha bedømt at eierskapet rammer konkurransen i markedet.
Britiske myndigheter har gitt Facebook ordre om å selge Giphy etter å ha bedømt at eierskapet rammer konkurransen i markedet. Illustrasjon: Giphy
30. nov. 2021 - 12:53

Britiske myndigheter har gitt Facebook ordre om å selge Giphy, etter å ha bedømt at eierskapet rammer konkurransen i markedet.

– Ved å kreve at Facebook selger Giphy beskytter vi millioner av brukere av sosiale medier og fremmer konkurranse og innovasjon innen digital markedsføring, sier Stuart McIntosh fra Competition and Markets Authority, det britiske konkurransetilsynet.

Giphy er en database og søkemotor som lar brukere søke etter og dele korte videosnutter uten lyd, som ligner på animerte gif-filer. Selskapet ble kjøpt av Facebook for drøye 3,6 milliarder kroner i 2020.

Det later til at Facebooks (nå Meta) oppkjøp av Giphy blir blokkert av det britiske konkurransetilsynet i løpet av noen dager.
Les også

Konkurransetilsyn vil blokkere oppkjøp av gif-gigant

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.