FORBRUKERTEKNOLOGI

Facebook får et snev av «Shazam»

Gjenkjenner musikken du lytter til eller det du ser på tv.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. mai 2014 - 12:07

I blant hører man en fengende, men ukjent låt på radioen eller i butikken, som man gjerne skulle høre på om igjen. Da kan mobilappen Shazam være til stor hjelp. Rekker man å skru den på før musikken er over, vil appen svært ofte kunne gjenkjenne musikken og fortelle hva det er man hører. Shazam skal også kunne kjenne igjen lyden fra tv-serier.

Nå får Shazam konkurranse. I går kunngjorde Facebook at slik funksjonalitet nå har blitt bygd inn i Facebook-appene for Android- og iOS. I løpet av noen uker vil funksjonaliteten gjøres tilgjengelig for brukerne, men i første omgang bare i USA.

Dersom man deler musikkgjenkjennelsene i Facebook i statusoppdateringer, vil vennene kunne lytte til et 30 sekunders utdrag av den samme låten. Ser man på en tv-serie, vil vennene blant annet kunne se hvilken episode man ser på. Også film skal kunne gjenkjennes. Men gjenkjennelsen av både tv-serier og film avhenger at dette sendes på tradisjonelle tv-kanaler. Facebook har oversikt hva som sendes på drøyt 150 ulike kanaler i USA.

Den nye funksjonen bygger på dagens «Hva gjør du?»-funksjon i Facebook, hvor brukerne manuelt kan taste informasjon om nettopp hva de driver med mens de skriver statusoppdateringen. Men med den nye funksjonen kan dette gjøres mer automatisk.

Facebook er interessert i å vite mest mulig om brukernes interesser og vaner. Desto mer Facebook vet om brukernes vaner, desto bedre kan annonsevisningene bli rettet. Den nye funksjonaliteten bidrar definitivt til dette.

Det ser ut til at lyttefunksjonen vil være aktivert som standard i Facebook-appene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.