RESULTATERFINANS

Facebook-feber på New York-børsen

Utrolig kursoppgang for et lite børsnotert fond som fikk kjøpe aksjer i Facebook.

28. juni 2011 - 09:28

Amerikanske finanstjenester melder om Facebook-feber på New York-børsen.

Årsaken er at et børsnotert investeringsfond på 50 millioner dollar, GSV Capital, kunngjorde i går at de hadde kjøpt 225.000 aksjer i unoterte Facebook til 29,28 dollar per aksje (i gjennomsnitt). Investeringen var med andre ord på 6,59 millioner dollar og utgjør rundt 15 prosent av fondets portefølje. Facebook-aksjene ble kjøpt gjennom den private børsen SecondMarket. Det var ansatte i Facebook som solgte.

GSV har vært børsnotert siden 28. april i år. Selskapet har 3,3 millioner aksjer. Før kjøpet av Facebook-aksjene ble kjent, var kursen 10,27 dollar.

I løpet av handledagens 6,5 timer økte GSV-kursen med 42 prosent, til 14,57 dollar. Det tilsvarer en økning i GSVs markedsverdi på 14 millioner dollar.

En investering på 6,6 millioner dollar har med andre ord gjort GSV 14 millioner dollar mer verdt.

Observatører peker på at GSV fikk Facebook-aksjene relativt billig. I det siste har Facebook-aksjen blitt solgt for noen og tretti dollar.

Det viktigste ved fenomenet, er at det varsler hvor lystne investorer er på å slå kloa i noe som kan knyttes til Facebook. De ser tydeligvis for seg en eventyrlig stigning i Facebook-aksjen når den kommer på børs, kanskje en gang i 2012.

GSV holder til i Woodside i Silicon Valley og ledes av Michael Moe (48).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.