Abonner
RESULTATERFINANS

Facebook-fiasko stopper nettselskap

Utsetter børsnotering.

Nettselskapet Kayak, som tilbyr reisetjenester på nettet, har utsatt sin børsnotering. Ifølge kilder nær selskapet er årsaken fiaskoen til Facebook.
Nettselskapet Kayak, som tilbyr reisetjenester på nettet, har utsatt sin børsnotering. Ifølge kilder nær selskapet er årsaken fiaskoen til Facebook. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Det amerikanske programvareselskapet Kayak Software var på full fart mot Nasdaq-børsen. Men selskapet har lagt planene på hyllen i kjølvannet av Facebooks fiasko. Det melder Wall Street Journal.

Programvareselskapet, som driver en reisetjeneste på nettet, skille opprinnelig begynt på en presentasjonsturne til amerikanske investorer denne uken, anført av deres rådgiver: Investeringsbanken Morgan Stanley.

Dette var de samme som tok Facebook på børs i en prosess som har vært alt annet enn gunstig for aksjonærene. De som kjøpte aksjer i noteringsprosessen måtte ut med 38 dollar stykket. Onsdag kveld ble de notert til 28,2 dollar stykket. Over 25 prosent av selskapets verdi er dermed skrellet vekk de siste to ukene.

Selskapet benekter at de har utsatt noteringen, siden de ikke har presentert et bekreftet tidsskjema for når de skal på børs. Til Wall Street Journal bekrefter de imidlertid at de venter på at markedsforholdene skal bedres før de vil gjøre sin debut. Kilder med kjennskap til saken sier imidlertid til den anerkjente finansavisen at Facebooks børsfiasko var årsaken.

Facebooks børsnotering var en suksess for selskapet, som brukte den feberhete interessen til å øke antall aksjer som skulle selges samtidig som de justerte opp prisen til øverste nivå i det varslede prisintervallet. De hentet inn 16 milliarder dollar i emisjonen. Men bakrusen var det investorene som fikk, og flere vil nok gå noen runder før de kaster seg inn i en teknologi- og nettbransjen.

– Folk sier at de vil vente og se at an den neste børsnoteringen før de går inn igjen. Så det kommer til å bli stillstand en stund, sier Scott Sweet til Wall Street Journal. Han leder IPO Boutique, et selskap spesialisert på å rådgi investorer som investerer i såkalte IPOer – børsnoteringer.

Selskaper som går på børs har pleid å prise aksjene litt lavere enn hva markedet gir grunnlag for. Årsaken er å kompensere for usikkerheten en børsnotering gir og for å gjøre det lettere å hente inn penger i en senere anledning. Det er derfor en rekke investorer som går inn i det som kan krype og gå av børsnoteringer for å gjøre en rask gevinst.

    Les også:

Les mer om: