FORBRUKERTEKNOLOGI

Facebook firer på krav om ekte navn

Snur etter protest fra San Franciscos drag queens.

Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/All Over Press
3. okt. 2014 - 08:42

Det blir tillatt å benytte pseudonym på Facebook, ifølge Reuters.

Kravet om at alle brukerne må benytte sine ekte navn, slik de er angitt på kredittkort eller legitimasjon er noe den sosiale nettgiganten har operert med siden starten.

At de nå skal fire på kravene skjer ifølge The Verge etter flere ukers kraftige protester fra San Franciscos drag queens, etter at mange fikk kontoene sine deaktivert for bruk av scenenavn eller alias.

Produktsjef Chris Cox i Facebook beklager det som har skjedd overfor LGBT-miljøet (lesbiske, homofile, bi- og transseksuelle) hvis rettigheter står sterkt i den fargerike amerikanske storbyen.

– Måten dette skjedde på overrumplet oss. Et individ på Facebook valgte å rapportere flere hundre av disse kontoene som falske. Disse rapportene var del av flere hundre tusen rapporter som vi prosesserer hver eneste uke. 99 prosent av disse er av folk med dårlige hensikter, de som utgir seg for å være andre, mobbere, trolling, vold i hjemmet, svindel, hatmeldinger med mer. Derfor merket vi ikke mønsteret, skriver han i en kunngjøring.

Kontoer som blir rapportert inn som falske har i over ti år, ifølge Chris Cox, utløst et krav fra Facebook om at brukeren må sende inn kopi av en eller annen form for ID-kort, bibliotekkort, del av et papirbrev adressert til deg eller medlemskort fra treningssenter.

– Inntil nylig har dette fungert godt for å skape et trygt miljø uten å utilsiktet skade grupper som er hva som har skjedd denne gangen.

Facebook får nå en utfordring med å skille mellom pseudonymer for mennesker med gode eller onde hensikter, og samtidig opprettholde ambisjonen om et trygt nettsamfunn.

Med 1,3 milliarder aktive brukere er det klart at selskapet fortsatt må belage seg på en stor grad av automatikk. Chris Cox skriver at Facebook nå er i ferd med å utvikle bedre verktøy.

– Så tar vi også skritt for å kunne tilby langt bedre kundestøtte til de som får kontoene sine rapportert, slik at disse tilfellene kan bli håndtert på en mindre brå og mer gjenntenkt måte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.