Facebook

Facebook fjerner hundrevis av falske kontoer i India og Pakistan

Facebook har slettet 712 kontoer og 390 sider i India og Pakistan, bare dager før valget i India. Kontoene skal ha vært falske og drev politisk manipulering.

Facebook har fjernet hundrevis av kontoer fra Facebook og Instagram i India og Pakistan.
Facebook har fjernet hundrevis av kontoer fra Facebook og Instagram i India og Pakistan. (Foto: Ben Margot/NTB Scanpix)

Facebook har slettet 712 kontoer og 390 sider i India og Pakistan, bare dager før valget i India. Kontoene skal ha vært falske og drev politisk manipulering.

Facebooks sjef for datasikkerhet, Nathaniel Gleicher, sier til Reuters at kontoene er blitt fjernet basert på sin atferd, ikke innholdet.

Facebook brukes av over 300 millioner mennesker i India og er et svært viktig verktøy i valgkampen. Valget starter 11. april og avsluttes 19. mai.

Regjeringspartiet avviser

Facebook bekrefter at 549 kontoer og 138 sider knyttet til Kongresspartiet i India er fjernet. Videre er 15 sider, grupper og kontoer knyttet til det indiske IT-selskapet Silver Touch stengt for spredning av politiske innlegg. Selskapet kobles til en app som brukes av regjeringspartiet BJP.

BJP avviser å ha noe med Silver Touch å gjøre. Silver Touch har overfor Reuters ikke kommentert saken.

Facebook har også avdekket falske kontoer og BJP-kritiske innlegg koblet til en IT-avdeling i Kongresspartiet. Kongresspartiets talsperson Manish Tewari sier det vil ettergå Facebooks funn.

Militær propaganda

I Pakistan har Facebook fjernet 57 kontoer, 24 sider, sju grupper og 15 Instagram-kontoer. Der dreier det seg om innlegg som skryter av flyvåpenet, gjorde narr av erkerivalen Indias flyvåpen og støttet antiindiske protester i Kashmir. 2,8 millioner brukere fulgte én eller flere av sidene.

De ansvarlige bak kontoene forsøkte å skjule sin identitet og fremstå som vanlige folk, men var ansatte i medieavdelingen (ISPR) i hæren, opplyser Facebook. ISPR har ikke kommentert opplysningene.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen