Facebook flytter

Overtar Suns gamle hovedkvarter i Silicon Valley.

Facebook flytter

Overtar Suns gamle hovedkvarter i Silicon Valley.

Facebook har vokst ut av sine lokaler i Palo Alto, California. Ved årsskiftet var staben på rundt 2.000 og tallet er ventet å øke med 50 prosent inneværende år.

Nytt hovedkvarter

Selskapet kunngjorde tirsdag at de flytter alle ansatte til nye fasiliteter i nabobyen Menlo Park, også det en del av Silicon Valley.

Her overtar de det gamle hovedkvarteret til Sun Microsystems og ni bygninger med et bruksareal på nær 93.000 kvadratmeter, samt parkeringsplass til 3.700 biler.

Det er inngått en femten år lang leieavtale med Oracle, som formelt overtok Sun i fjor. Videre har Facebook opsjon på å kjøpe eiendommen etter fem år.

Prisen er uklar, men lekkasjer til Wall Street Journal i forrige måned antydet at tomten kan være verdt rundt 100 millioner dollar.

Venter ytterligere vekst

Facebook har også kjøpt opp en tilstøtende og nesten like stor eiendom fra General Motors, for å kunne utvide ytterligere i fremtiden.

Facebooks nåværende hovedkvarter i Palo Alto ble tatt i bruk så sent som i 2009, men viste seg altså raskt å bli for knapt for verdens største sosiale nettverk. Dette området beholdes inntil leieavtalene utløper i 2013.

Renovasjonsarbeidet ved Suns gamle campus er allerede påbegynt. Den første bygningen skal tas i bruk i løpet av sommeren. Målet er å flytte over mesteparten av staben i løpet av et års tid, sa Facebook under en pressekonferanse.

Menlo Park huser for øvrig også garasjen der Google-gründerne Sergey Brin og Larry Page i sin tid startet søkemotoren.

Til toppen