Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Facebook frir til app-utviklere

Åpner ny markedsføringskanal på mobilen.

Facebook åpner opp en reklamekanal for app-utviklere. Håper er å øke reklameinntektene på mobilen, noe som i dag er det sosiale medieselskapets akilleshel.
Facebook åpner opp en reklamekanal for app-utviklere. Håper er å øke reklameinntektene på mobilen, noe som i dag er det sosiale medieselskapets akilleshel. Bilde: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Facebook er under et stort press for å øke inntektene på mobile enheter. Kombinasjonen av en liten skjerm og kraftig vekst i brukere, på bekostning av desktop, gjør at Facebooks forretningsmodell er truet av smarttelefonen.

Nå ruller imidlertid selskapet ut en ny annonsekanal for app-utviklere. Gjennom den nye reklamekanalen skal utviklere kunne annonsere sine apper til selskapets mange millioner mobil-brukere.

Dermed håper Facebook på å åpne en ny markedsføringskanal som vil bli attraktiv for alle som ønsker å pushe mobilapper på brukerne.

Bare de siste 30 dagene har Facebook sendt brukere til Apples App-store og Google Play 146 millioner ganger. Klikkene har kommer fra nyhetsfeeden, tidslinjen og Facebooks nye App Center, melder Facebook selv.

– Med dette presenterer vi en ny måte for app-utviklere å vokse på med en annonseringsmulighet som hjelper dem å nå nye og engasjere gamle brukere, opplyser Facebook.

Den nye reklamefunksjonaliteten skal la utviklere kjøre annonsekampanjer for sine app-produkter og få det vist frem til Facebooks mobile brukergruppe. Dersom de klikker på annonsen vil de bli tatt videre til enten App-store (for iOS-brukere) eller Google Play (for Android).

Annonsørene, i dette tilfellet app-utviklere, vil kunne sette opp budsjett for annonseringen samt få tilgang til verktøy for å styre kampanjene sine. Løsningen, som ble lansert i går kveld norsk tid, er så lang i en betafase og app-utviklere inviteres inn til å teste.

    Les også: